söndag 9 september 2012

Zucchini- och majsfritters med blomkålscurry

Fritters

2 zucchinis
1 liten burk majs
3 ägg
2 dl cashewmjöl/mandelmjöl
2 tsk olja
Spiskummin
Cayennepeppar
Havssalt
Svartpeppar

Skala och grovriv zucchinin. Blanda alla ingredienserna i en skål. Jag mixade cashewnötterna med stavmixer för att få ett mjöl. Använd en matsked för att skeda upp smeten och platta ut den i stekpannan, stek några minuter på varje sida.

Receptet inspirerat av livinpaleo.wordpress.com.

Blomkålscurry

1 blomkålshuvud
1,5 dl vatten
2 msk kokosfett
Vitlök (jag använde en halv supersolo)
Ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk curry
Havssalt

Dela, ansa och skölj blomkålen. Skär ner den i små buketter. Hacka vitlök och en bit färsk ingefära, blanda med de andra ingredienserna i en liten skål. Lägg blomkålen i en plastpåse och häll över marinaden, skaka runt tills all blomkål är täckt av marinad. Lägg över blomkålen i en ugnsfast form och tillaga i 20 minuter på 200 grader.

Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar