lördag 22 september 2012

Sallad, sparris och avokado

Dagens middag blev sallad gjord på ruccola, babyspenat, rödlök, tomat, majs och paprika toppad med olivolja och havssalt. Till det blev det förvälld sparris och avokado med hampafrön.

- Tomat och lök innehåller probiotika vilket är bra för tarmfloran och immunförsvaret
- Avokado innehåller nyttiga fettsyror som är bra för hjärta, celler och nerver
- Sparris är en av de grönsaker som innehåller mest näringsämnen. Den är rik på folat, K-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, mangan, fibrer, B6-vitamin, koppar, niacin, kalium, järn, zink, magnesium, selen och kalcium
- Majs är full med kostfibrer som hjälper till med matsmältningen. Dessutom är den rik på B-vitamin vilket är bra för ämnesomsättningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar