onsdag 3 oktober 2012

Overnight oatmeal

Overnight oatmeal är en kall gröt som jag stött på i många bloggar och lika många tappningar. Det de alla haft gemensamt är att de skrivit att det är så väldigt gott, så jag var självklart tvungen att prova.

Jag gjorde min med cashewmjölk men det går att använda vilken växtmjölk som helst.

Cashewmjölk
2 dl cashewnötter
8 dl vatten
4 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver

Mixa till en slät vätska och sila (du kan använda en nötmjölkspåse om du vill men en vanlig, finmaskig sil funkar bra det med). Ställ åt sidan.

Ingredienser
2 dl havregryn
1,5 dl cashewmjölk
Hallon
Solrosfrön
Kanel

Blanda ingredienserna i en burk med lock. Ställ i kylen över natten. Servera med skivad banan och mjölk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar