Så här ser min handlingslista ut.
Frukt och grönt:
Babyspenat, ruccola, aubergine, vitkål, selleri, avokado, squash, blomkål, vattenmelon, cantaloupemelon, ananas, ingefära, chili, vitlök, svamp, champinjoner, tomater, broccoli, paprika, bananer, sparris, citron, apelsin, morötter, dadlar
Kött och fisk:
Nötfärs, bacon, lax, kyckling
Konserver:
Kokosmjölk, böngroddar, krossade och passerade tomater, oliver, soltorkade tomater, svarta bönor
Kylvaror:
Ägg, mjölk*
Kryddor:
Curry, cayennepeppar, chilipulver, chiliflakes, svartpeppar, spiskummin, kanel, kardemumma, buljongpulver, tamari
Frysvaror:
Blåbär, hallon, jordgubbar, sockerärtor, sparris, provencalska örter
Torrvaror:
Kikärtsmjöl, bovetemjöl, sesamfrön, cashewnötter, helt bovete, (vit) quinoa
*jag dricker fortfarande laktosfri mjölk i morgonkaffet. Jag är inte så känslig för laktosfria mejeriprodukter så jag har inte prioriterat att ersätta mjölken i kaffet än, t ex kan man byta ut den mot kokosmjölk eller nöt-/mandelmjölk.
En av sommarens fruktsallader gjord på jordgubbar, melon och egenplockade röda vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar