Denna gryta har blivit måndagstradition hemma hos oss under hösten. Den är allt som en behöver på kyliga måndagseftermiddagar - varm, krämig och smakrik.
Ingredienser
3 kycklingfiléer eller 2 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
3 schalottenlökar
2 paprikor*
1 msk citronsaft
1 tsk honung (eller annan sötning för ett veganskt alternativ)
Buljongpulver
2 tsk röd currypasta
Ingefära
Vitlök
Cayennepeppar
Spiskummin
Gurkmeja
Havssalt
Tärna kycklingen, hetta upp kokosfett i en gryta, tillsätt currypastan och stek kycklingen tills den fått fin färg. Hacka löken och tärna paprikorna. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Häll i kokosmjölken och kryddorna, låt koka upp och puttra under lock några minuter. Släng i paprikan och låt koka några minuter till. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Om du önskar göra grytan vegansk börjar du med att fräsa löken, hälla i kokosmjölken och sedan de sköljda linserna. Koka linserna i max 8-9 minuter, annars blir de mosiga. Det kan hända att det behövs lite vatten i grytan då linser suger upp mycket vätska.
Servera till quinoa.
*morötter och sockerärtor passar bra att ha i också
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar